Edicije  

CIVILNO DRUŠTVO (3 knjige) Pregled edicija
Pojam civilno društvo razumijemo kao aktivnosti pojedinaca i grupa u građanskom društvu koje su relativno nezavisne od države. Niz autora definira civilno društvo kao treći sektor, kao društvene aktivnosti koje su izvan područja (privredne) profitne djelatnosti (prvi sektor) i područja zakonom strogo određenog djelovanja države (drugi sektor). To stoga što aktivnosti civilnog društva nisu motivirane profitnim interesom niti su modelirane privrednom logikom (s jedne strane), odnosno ne pokreću se pod zakonskom prisilom države (s druge strane). Civilno društvo je mjesto iskazivanja i razvijanja humanih vrijednosti - među kojima su ljudska prava na prvom mjestu - i ono je glavni izvor neprestanog oživljavanja demokratičnosti državnih institucija i njihove prilagodbe potrebama građana.
BARANJA - SLAVONIJA - SRIJEM (4 knjige) Pregled edicija
U suvremenim društvima kulturna baština se ne temelji na mitovima; povijesnim istraživanjima i edukacijom (uz druge bitne elemente) razvija se građansko društvo – nasuprot plemenskom konceptu. U knjigama ediciji „BARANJA - SLAVONIJA - SRIJEM“ prikazuju se društveni i kulturni procesi na području Baranje, Slavonije i Srijema u srednjem i novom vijeku (do 1918. godine).
KULTURNO-POVIJESNI VODIĆ (4 knjige) Pregled edicija
Osijek je srednjoeuropski grad s bogatom kulturnom, sakralnom i privrednom tradicijom, a nema odgovarajućih izdanja koja bi to bogatstvo predstavilo domaćoj i inozemnoj javnosti. Stoga je pokrenuta edicija VODIČ KROZ OSIJEK koja treba, u više knjiga, omogućiti Osječanima i turistima da bolje upoznaju grad Osijek; te knjige će biti svojevrsna kulturna iskaznica grada Osijeka. Osim na hrvatskom jeziku knjige će se izdavati i na više europskih jezika - engleskom, njemačkom, francuskom, mađarskom i slovačkom.
MERIDIJANI I PARALELE (1 knjiga) Pregled edicija
U knjigama ove edicije razmatraju se i prikazuju politički i društveni procesi u drugim zemljama u našem okruženju.
MONOGRAFIJE (2 knjige) Pregled edicija
U ediciji Monografije prikazuje se višegodišnje djelovanje poduzeća (gospodarstvo), institucija (škola i fakulteta, bolnica i drugih javnih ustanova) te udruženja i društava u povodu nekoga njihova jubileja (obljetnice).
POEZIJA (5 knjiga) Pregled edicija
Ako je (prema latinskoj poslovici) historija učiteljica života, onda je poezija njegova utješiteljica. U ediciji „Poezija“ objavljuju se knjige pjesama.

LJUBAV ZA SVA VREMENA

POEZIJA


Detalji:

LJUBAV ZA SVA VREMENA
Amalija Jug
Cijena: 100 kn
- PDV uključen u cijenu
- Trošak dostave nije uključen u cijenu
Format: A5 (14,8 x 21 cm)
Stranica: 318
Uvez: meki
ISBN: 978-953-7973-00-1
CIP: Gradska i sveučilišna knjižnica Osijek 130927000

Sadržaj knjige:  


KUPI KNJIGU
100,00 kn (13,50 €)
KUPI E-KNJIGU
50,00 kn (6,75 €)
STUDIJE I ISTRAŽIVANJA (2 knjige) Pregled edicija
Studije i objave rezultata istraživanja su vrlo važan dio znanstvene i stručne produkcije. Nažalost – u časopisima i zbornicima znanstvenih radova broj stranica je ograničen tako da se rezultati neke studije ili rezultata istraživanja vrlo često objavljuju u najkraćim mogućim okvirima. Budući da smatramo važnim - iz mnogo razloga – široj javnosti učiniti dostupnim rezultate znanstvenog rada pokreće se edicija STUDIJE I ISTRAŽIVANJA.
TEHNIČKI PRIRUČNICI I ZBORNICI (12 knjiga) Pregled edicija
U suvremenom svijetu tehnika ima najbrže vrijeme udvostručavanja novih znanja i spoznaja koje se kreće u vremenu do pet godina, a u nekim područjima i znatno kraćem razdoblju.Tehnički priručnici pružaju znanja i informacije o tome kako sagledati funkcioniranje tehničkog sustava i kako obaviti niz tehničkih zahvata u manje koraka i na jasan mogući način.
ZNANSTVENE MONOGRAFIJE (3 knjige) Pregled edicija
Američki antropolog Leslie White (1900.-1975.) je prije šezdeset godina ukazao: „Znanost je jedan od dva osnovna načina ljudskog postupanja s iskustvom; drugi je umjetnost. Znanost i umjetnost imaju isti cilj: ljudsko iskustvo učiniti inteligibilnim, pomoći čovjeku da se prilagodi svojoj okolini kako bi opstao.“ „Alberta“ pokreće ediciju „Znanstvene monografije“ u suradnji s Panon – institutom za strateške studije Osijek - kao seriju knjiga koje daju znanstveno-istraživački doprinos sagledavanju stanja i procesa u određenim oblastima ljudskog djelovanja.
GIMNAZIJSKE TEME (1 knjiga) Pregled edicija
U knjigama edicije „Gimnazijske teme“ predstavljaju se učinci gimnazijske radoznalosti, tj. njihove prve knjige kao štivo za radoznale – koji tako mogu popunjavati svoja polja opće, građanske, kulture.
ANTIKVARIJAT (11 knjiga) Pregled edicija
Ranijih godina objavljene knjige članova PANON instituta prodaju se ovdje u ediciji ANTIKVARIJAT
GRAĐANSKO DRUŠTVO (1 knjiga) Pregled edicija

Hrvatska nagrada za mir

Milan Ivanović

Cijena: 200 kn

- PDV uključen u cijenu

- Trošak dostave nije uključen u cijenu

Format: B5 (18,2 x 25,1 cm)

Stranica: 184

Uvez: tvrdi

ISBN: 978-953-7973-17-9

CIP: Gradska i sveučilišna knjižnica Osijek 141124036. 


Knjiga Hrvatska nagrada za mir je napisana, lektorirana, recenzirana i grafički uređena te je spremna za tisak. Budući da nisu osigurana sredstva za tisak Alberta poseže za metodom  
PRENUMERACIJE - financiranja naklade knjiga koju su koristili autori i nakladnici na ovim prostorima još prije 200 godina. Radi se o pretplati na knjigu prije tiskanja; Prenumerant  dobiva knjigu na kućnu adresu - prije stavljanja knjige u prodaju u knjižarama - uz popust od 30 posto od prodajne cijene knjige, a njegovo ime će biti objavljeno u posebnom dodatku na kraju knjige u Popisu prenumeranata.

Idi na vrh stranice